Boeken en Recensies

Geen kind meer

Het is de eerste dag van de voorjaarsvakantie als Dex door twintig man politie van zijn bed wordt gelicht op verdenking van verkrachting. Zijn leven staat op zijn kop, maar ook dat van de rest van de familie waaronder zijn moeder Anna. Zij strijdt om de onschuld van haar zoon te bewijzen en gaat de confrontatie aan met de leugens, het geweld en het machtsmisbruik van justitie.

Ondanks dat dit een verhaal is over groot onrecht is dit niet louter een boek over onmacht, verdriet en woede. Het gaat vooral over de kracht van onvoorwaardelijke liefde. Een boek over de strijd naar gerechtigheid. Esther Boek schreef deze aangrijpende misdaadroman naar aanleiding van haar eigen ervaringen.

Uitgeverij De Crime Compagnie

ISBN  9789461092199

Verschijningsdatum maart 2017

3 juli verscheen de tweede druk en een week later was de derde druk van Geen kind meer een feit. Inmiddels is ook de vierde druk verschenen.

De Perfecte Moeder

Nelleke en Helena zijn vrouwen die elk op hun eigen manier trachten te ontsnappen aan hun verstikkende verleden.

Nelleke wil vluchten uit het armoedige bestaan dat ze van haar ouders erfde en zal daarvoor tot het uiterste gaan. Rijkeluiszoon Jacob lijkt de perfecte man om te manipuleren in een huwelijk dat haar rijkdom zal verzekeren. Maar maakt geld alles goed?

Helena groeit op in een, voor de buitenwereld, perfect gezin. Maar is dat wel zo? Wat er achter gesloten deuren gebeurt blijft lang verborgen.

Wanneer haar moeder plots overlijdt, stort Helena’s zorgvuldig gecreëerde wereldje in. De verstrekkende gevolgen van haar moeders dood blijven haar de rest van haar leven achtervolgen. Hoe ontloop je immers het systeem waarin je opgroeide, als je dat nooit meer loslaat?

De Perfecte Moeder is een aangrijpende roman over twee sterke vrouwen die niet kunnen ontsnappen uit de wereld waarin ze opgroeiden.

Uitgeverij Hamley Books

Verschenen april 2019

ISBN: 9789082893991/9789082986334

Het leven dat ik kende

Het leven dat ik kende is een aangrijpende roman gebaseerd op waargebeurde feiten.

Nadat Roelf alles waar hij van hield is verloren, lijkt het leven hem weer toe te lachen wanneer hij het geluk opnieuw vindt met Sophie.

Tot die nacht waarop hun huis, met daarin alle onvervangbare herinneringen, tot de grond toe afbrandt. Als de politie hem enkele maanden later arresteert voor deze brand is het drama compleet.

Maar is hij wel schuldig of heeft justitie de verkeerde te pakken? Voor Roelf blijkt: wanneer je speelt met vuur, ben je nergens meer veilig.

Uitgeverij: Hamley Books

Verschenen: november 2019

ISBN: 9789463886086 / 9789463886093

Wat vinden de lezers

   Geen kind meer staat op de shortlist voor Beste Vrouwenthriller 2017

Boek heeft in haar eerdere werken bewezen over een bijzonder vlotte en heldere schrijfstijl te beschikken en die hanteert zij ook nu weer. Ondanks de vaart die zij opbouwt in haar constructie zijn de emoties en de wanhoop van (vooral) Roelf prachtig weergegeven. Je voelt zijn ontgoocheling, zijn verdriet en zijn angsten. ; Hanneke Tinor Centi op bol.com over Het leven dat ik kende

De stijl van Esther is er een van korte hoofdstukken, korte zinnen, haast van een soort afstandelijkheid die juist de hoofdpersonen en hun emoties heel dichtbij brengt zonder dat Esther haar eigen mening of oordeel aan je opdringt, dat is aan jou als lezer. Je wordt boos met de hoofdpersonen, je huilt en voelt de wanhoop, de onmacht maar bent ook blij en lacht.; Boekenwies, bol.com

Alweer een pareltje wat lekker vlot leest Esther heeft een hele fijne schrijfstijl die makkelijk weg leest maar je tegelijkertijd naar je strot kan grijpen omdat je je zo goed in de personages kunt inleven. De tranen hebben regelmatig over de wangen gerold tijdens het lezen.; Sissy Hilferink, hebban.nl over De perfecte moeder

De auteur beschrijft de onderliggende emoties goed, het wordt nergens sentimenteel maar een zakdoek hier en daar heb je echt wel nodig.; Jeannie Bertens, hebban.nl over Het leven dat ik kende

Wauw! Dit boek laat me sprakeloos achter. Wat een knaller! Samantha op goodread.com over Geen kind meer

De schrijfstijl van Esther zorgt er niet alleen voor dat je het boek met geen mogelijkheid kan wegleggen maar ook dat steeds meer in de levens van de personages wordt getrokken en gaat nadenken over hun handelingen en denkwijze, hierdoor is het lezen van dit boek een ervaring die je nog lang zal bijblijven. ; Soraya Latten, hebban.nl