Hulp bij schrijven

Hulp bij manuscripten en begeleiding bij schrijven 

Boeken schrijven is voor mij een van de leukste dingen die je kunt doen. Woorden op papier zetten, zinnen vormen, pagina’s die zich vullen en uiteindelijk heb je dan een hoofdstuk, een verhaal, een boek.

Tijdens mijn opleidingen aan de Schrijversacademie en de Queridoacademie leerde ik stapje voor stapje hoe een verhaal steeds beter werd. En hoe meer ik schreef, hoe beter ik ging zien wat kan werken in een boek en wat niet. En nog steeds leer ik. Want doen schrijven, is leren schrijven.

Mijn ervaring was dat er genoeg mensen in mijn omgeving waren die met mij mee wilden lezen. Deze mensen zijn belangrijk, want tenslotte zijn zij ook mijn uiteindelijke potentiële lezers.
Toch merkte ik ook dat er een verschil zit in hoe een willekeurige lezer meelas of een lezer met meer vakinhoudelijke kennis. Want schrijven is ook gewoon een vak.
Bent je bezig met je manuscript en wil je daar een advies in?
Dan kan ik je helpen. Waar ik naar zal kijken is onder andere hoe de spanningsopbouw van je verhaal is. Komen de personages geloofwaardig over. Lopen zinnen lekker. Ben je consistent in wat je geschreven hebt. Loop je vast of zoek je naar een andere invalshoek dan kan ik je mogelijk wat op weg helpen.

Via verschillende Volksuniversiteiten geef ik schrijfcursussen. Tijdens de cursus beginnen we bij het begin. We zoeken waar jouw passie ligt, wie is je doelgroep en wie ben jij als schrijver? Daarna gaan we stap voor stap, samen op weg om de beste auteur in jou naar boven te halen. Wil je weten waar je deze cursussen kunt vinden, neem dan contact met me op.

Past persoonlijke begeleiding beter bij jou? Ook dat is mogelijk.

Voor meer informatie of een prijsopgave kun je contact met me opnemen met estherboekauteur@outlook.com.