Hulp bij manuscripten

Hulp bij manuscripten

Boeken schrijven is voor mij een van de leukste dingen die je kunt doen. Woorden op papier zetten, zinnen vormen, pagina’s die zich vullen en uiteindelijk heb je dan een hoofdstuk, een verhaal, een boek.

Tijdens mijn opleidingen aan de Schrijversacademie en de Queridoacademie leerde ik stapje voor stapje hoe een verhaal steeds beter werd. En hoe meer ik schreef, hoe beter ik ging zien wat kan werken in een boek en wat niet. En nog steeds leer ik. Want doen schrijven, is leren schrijven.

Mijn ervaring was dat er genoeg mensen in mijn omgeving waren die met mij mee wilden lezen. Deze mensen zijn belangrijk, want tenslotte zijn zij ook mijn uiteindelijke potentiƫle lezers.
Toch merkte ik ook dat er een verschil zit in hoe een willekeurige lezer meelas of een lezer met meer vakinhoudelijke kennis. Want schrijven is ook gewoon een vak.
Bent je bezig met je manuscript en wil je daar een advies in?
Dan kan ik je misschien helpen. Waar ik naar zal kijken is onder andere hoe de spanningsopbouw van je verhaal is. Komen de personages geloofwaardig over. Lopen zinnen lekker. Ben je consistent in wat je geschreven hebt. Loop je vast of zoek je naar een andere invalshoek dan kan ik je mogelijk wat op weg helpen.

Wat ik zal doen is  met aandacht je werk lezen en daar mijn eerlijke visie op geven. Ik zal kritisch zijn, maar mijn kritiek zal altijd opbouwend zijn.
Het mag een hoofdstuk zijn, het mag een compleet manuscript zijn. De tijd waarin ik het zal retourneren zal daarvan wel afhankelijk zijn. Ik streef naar twee weken in het eerste en acht weken in het tweede geval.

Voor meer informatie of een prijsopgave kun je contact met me opnemen middels het contactformulier.